Referenssit

Asiakkaidemme palautteita hoidoista.
“Olen kärsinyt olkapään kiertäjäkalvosinoireyhtymästä useita vuosia.

Ensimmäisen kerran kun olkapääni äityi kipeäksi luultiin sitä jäätyneeksi olkapääksi. Ohjeena lepoa ja särkylääkkeitä. Päätin kokeilla laserhoitoa koska olin kuullut sen auttavan moniin nivelvaivoihin. Muutaman viikon laserkuurilla olkapää olikin yhtäkkiä parempi.

Seuraavan kerran kun olkapää äityi todettiin kiertäjäkalvosinoireyhtymä. Sain fyssariohjeita ja kortisonipiikin. Kipu rauhoittui, mutta palasi jälleen parin kuukauden kuluttua. Sain seuraavan kortisonipiikin. Kipu helpotti. Parin kuukauden kuluttua oli kivut jälleen palanneet.  Kortisonia en enää halunnut ottaa. Päätin palata laserhoitajan luokse. Säännöllisellä hoitokuurilla sain tilanteen jälleen rauhoittumaan.

Laserhoito ei oikeastaan tunnu millekään. Ehkä hieman kihelmöivälle tai lämmittävälle. Samat tuntemukset jatkuvat minulla vielä hoidon jälkeenkin. Välillä hoidon jälkeisenä iltana olkapää saattaa tuntua jopa hetkellisesti kipeämmälle, mutta yhtäkkiä sitten huomaa kipujen olevan paljon lievempiä. Onkin mennyt päiviä etten ole miettinyt olkapäätäni lainkaan.

Minun ärtyisään kiertäjäkalvosimeeni laserista on selvästi apua!”

Mia Rautakoura
Kilpatanssija“Tehokäsittely oli todella miellyttävä ja nimensä mukaisesti tehokas hoito. Käsittely sisälsi jonkin verran perinteistä hierontaa, mutta sen lisäksi hieroja liikutti esimerkiksi käsivarsiani ja päätä tavalla, joka tuntui laukaisevan lihasjännitystä vähintään yhtä tehokkaasti kuin hierominen. Hoidon jälkeen oli sellainen olo, että keho liikkui entistä paremmin ja koko yläselän alue tuntui kevyeltä. Hoito rentoutti kehoa ja mieltä todella tehokkaasti, sillä nukuin sen jälkeen sekä sikeät päiväunet että pitkät ja syvät yöunet. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan varsinkin, jos joudut istumaan paljon läppärin ääressä ja niska-hartiaseutu jumittaa!”

Anna Tuomikoski
Marketing and Communications Manager“Minulla oli ollut pääkipua joka päivä marraskuusta 2020 lähtien. Kipua oli ohimoissa, leuassa, silmien yläpuolella ja otsassa. Silmäni myös kuivuivat ja tuntuivat oudoilta.
Olin käynyt myös hammaslääkärissä näiden kipujen vuoksi ja saanutkin hetkellisesti apua. Kipu äityi heinäkuun 2021 alussa niin kovaksi, että minun oli mentävä päivystykseen. Sain 2 kipupiikkiä, diapamin ja särkylääkkeen. Kivut kuitenkin palasivat takaisin.

Tämän jälkeen luin ystäväni facebook-päivityksen purentalihasten käsittelystä. Ajattelin, että tätä pitää kokeilla ja varasin ajan. Olin ihmeissäni, kun hieroja käsitteli purentalihaksia suun sisä- ja ulkopuolelta.

Hoidon jälkeen olin niin onnellinen, sillä särky oli poissa ja pystyin avaamaan suutani lähes normaalisti. Pystyin myös syömään pähkinöitä, joita en ollut pystynyt syömään moneen kuukauteen. Ensin ajattelin, että kipu palaa takaisin seuraavana päivänä, mutta eipä palannut!

Olen nyt käynyt kolme kertaa purentalihasten käsittelyssä. Olen niin tyytyväinen lopputulokseen, että voin lämpimästi suositella tätä kaikille.”

Auli Seppäläinen


“2000-luvun alussa harrastin paljon juoksemista ja 2014 alkoi oikea nilkkani kiepeytyä ja pikku hiljaa akillisjänteen alaosa alkoi paksuuntumaan. Kipua tuntui sekä urheillessa että levossa. Menin ortopedille ja nilkka magneettikuvattiin. Todettiin akillesjänteen peritendiniitti-paksuuntuma (4 cm matkalla). Minulle määrättiin tulehduskipulääkekuuri sekä eksentrisiä harjoitteita. Ajan myötä paksuuntuma pieneni ja kipu katosi.

Lopetin juoksemisen, mutta jatkoin liikunnallisten lajien (tennis, erilaiset ryhmäliikuntatunnit, golf) parissa ja kesällä 2019 samat oireet palasivat: kipua liikkuessa, leposärkyä ja jänteen paksuuntuminen. Ortopedin mielestä ei ollut tarvetta operatiiviselle hoidolle, vaan ohjeisti tekemään taas eksentrisiä harjoitteita ja tarvittaessa syömään kipulääkkeitä. Kuulemma tavanomainen juoksijoiden vaiva, jonka kanssa minun oli vain totuttava elämään.

Vuonna 2020 aloin pelaamaan padelia, jossa liikkuminen on hyvin nopeatempoista. Nilkkani kipeytyi usein jo pelin aikana ja jouduin usein poistumaan ontuen kentältä. Kun Niina ehdotti laserhoidon kokeilemista nilkkaani innostuin ajatuksesta. Halusin eroon kivusta sekä kovasta ”patista” kantapääni yläpuolella.

Niina hoiti nilkkaani 20 minuutin jaksoissa, joissa ensin jännettä ja sen ympärillä olevaa aluetta hoidettiin näkymättömällä valolla ja sen jälkeen punaisella. Ensimmäisen kerran jälkeen tunsin vielä pari tuntia hoidon jälkeen pientä kihelmöintiä ja lämmön tunnetta nilkassani. Viikon päästä toistettiin sama hoito, mutta en huomannut samanlaisia jälkituntemuksia kuin ensimmäisellä kerralla. Viikon päästä huomasin, että nilkkani ei ollut kipeytynyt samalla lailla kuin ennen ja paksuuntuma oli sekä pehmentynyt että pienentynyt. Sama hoito toistettiin vielä kaksi kertaa ja niiden seurauksena liikkuminen ei aiheuttanut enää kipua nilkkaan ja paksuuntuma pieneni.

Olen erittäin tyytyväinen laserhoidon lopputulokseen. Liikkuvana ihmisenä iloitsen siitä, että voin jatkaa rakkaita harrastuksiani ja liikkua kuten haluan tuntematta kipua nilkassa. Pidän myös kauniista kengistä, joten olen iloinen myös hoidon esteettisestä lopputuloksesta. Voin taas laittaa jalkaani kantapäästä avoimia kesäkenkiä.”

Tiina Eerola

Asiakkuusjohtaja